sunnuntai 18. elokuuta 2013

Ihan ite tein!

Nyt ois vuorossa muutamia koulujuttuja. Tai siis koulussa tehtyjä juttuja. Taidankin osittaa nämä kahteen juttuun, muuten tulee niin kauhiana kuvia!

Ihan ensimmäisenä on verhoilutyö, harmi kun lähtötilanteesta ei ole kuvaa. Ostin tuolit paikallisesta vanhojen tavaroiden myymälästä ja silloin ne olivat violetilla kankaalla päällystetyt. Kankaassa seikkaili monen värisiä kolmioita ja se oli kulunut ihan puhki. Jalat olivat oikein paksussa lakkakerroksessa ja kellastuneen puun väriset. Lakat hiottiin ja siklattiin pois, sen jälkeen petsasin ne tummanruskeaksi ja lopuksi lakkasin vielä pariin kertaan. Verhoilut purin kokonaan ja vaihdoin pehmusteetkin. 

Toisena on mun tekemä penkki, ensimmäinen isompi puutyö Lybeckerillä. Voin kertoa, että miespuolinen kirvesmiesopettaja ei yhtään ymmärtänyt tätä työtä ja oli suoraan sanottuna järkyttynyt tästä. Hah, onneksi muut arvioivat opettajat kehuivat. Penkkiin on käytetty äidin työkaverin navetan ylisiltä löytyneiltä vanhoja lankkuja ja niistä sitten suunnittelin ja valmistin vanhan näköisen penkin. Ei mitään hiontoja puuosille, vanha puu sai näkyä. Opettajan mielestä kaikkien sukkahousut menevät tämän läheisyydessä rikki. ;) 

Penkki on petsattu tumman pähkinän sävyisellä petsillä, jonka jälkeen lakkasin sen vielä mattalakalla vanhan ja kuluneen efektin aikaan saamiseksi. Onnistui!'


2 kommenttia:

 1. Aivan ihana penkki!!! Tuollaisen haluaisin! :) Voi kunpa itselläkin olisi taitoja ja paikka missä edes yrittää tehdä.

  http://kotihiirivarvikossa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Työväenopistoissahan pyörii aika paljon puutyökursseja, ehkä sellaisessa voisi tehdä penkin?
   Itte voisin tehä vielä joskus helmenharmaan tai valkoisen samanlaisen.. :)

   Poista

Jätäppä kommentti!