keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Mummun joulutortturesepti!

Nyt on torttutaikina valmiina jääkaapissa odottelemassa huomiseen. Huomenna voi sitten töiden jälkeen leipasta tämän vuoden ainokaiset joulutortut. :)

Tässäpä resepti myös teille;

Joulutortut (n.40kpl)

750g voita
750g vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1plo (0,33ml) vichyä

Vehnäjauhot ja leivinjauho sekoitetaan keskenään ja voi nypitään sekaisin niiden kanssa.
Lopuksi lisätään vichy ja sekoitetaan kaikki keskenään.
Laita taikina yöksi jääkaappiin tekeytymään ja seuraavana päivänä voikin alkaa leipomaan!

Mummu kertoi myös, että ennen uuniin menoa joulutortut kannattaa laittaa jäähtymään ulos, tai vaikkapa pakkaseen hetkeksi. Ovat kuulemma parempia, jos ne laitetaan uuniin kylminä!

Hauskoja leipomishetkiä!

4 kommenttia:

  1. Kiva kun löytyi tämä ohje! Tällainen oli aikoinaan 70-luvulla kotitalouskirjassa. Täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Kokeiltu on! Eilen tein sitten torttuja ainakin kahden ihmisen tarpeisiin vähän liikaakin. Ai, että on hyviä :)

    VastaaPoista
  3. Samoin kokeiltu on ja hyviä ovat! Ja kiva kun näistä sai tehdä pieniä eikä sellaisia jättiläisiä niinkuin valmistaikinasta tulee. Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykkään siitä, kun ne on pieniä eikä ihan valtavia! Eikä nää tortut muuten murene viiteen osaan ku haukkaat yhen palan :)

      Poista

Jätäppä kommentti!