lauantai 24. tammikuuta 2015

Pitsalauantai!

Nyt jos luulette näkevänne ihanan pitsan kuvan, niin unohtakaa se heti. Mulla oli tarkoitus ottaa kuva maailman parhaasta pitsasta, mutta söin sen ennen kuin muistin koko kuvan.
Ohjeen voin silti jakaa, koska pitsa oli oikeasti aivan mahtavaa ja ehkä parasta pitsaa mitä olen ikinä syönyt.

Okei, muutin mieleni ja lisäsin tähän hienon kuvituskuvan, koska opettaja sanoo aina, että kuvat on kivoja. ;) Kiitos siis pixabay.



Pitsapohja (pellillinen):

25g hiivaa
2dl vettä
3tl suolaa
3rkl oliiviöljyä (itse käytin valkosipulioliiviöljyä, joka oli ihan nappivalinta)
n. 6dl vehnäjauhoja

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon oliiviöljy ja suola (valkosipulioliiviöljyn sijaan sekaan voi laittaa myös valkosipulisilppua). Lisää lopuksi vehnäjauhot pikkuhiljaa niin, että taikinasta tulee kimmoisaa. Lisää vehnäjauhoja niin paljon ettei taikina jää sormiin kiinni.

Anna kohota liinan alla lämpimässä noin 30 - 60 minuuttia.

Täytteet:

Itsetehty tomaattimurska (Mutti-tomaattipyre + tomaattikuutioita, oliiviöljyä ja suolaa)
Tuoreita herkkusieniä
Mozzarellaa
Emmental-juustoraastetta
Parman- tai serranonkinkkua
Rucolaa

Kauli taikina ohueksi levyksi ja laita kuumaan 225 asteiseen uuniin noin neljäksi - viideksi minuutiksi. Voitele kuuma taikina oliiviöljyllä ja lisää päälle tomaattimurska, vähän juustoraastetta sekä herkkusienet. Laita uuniin noin neljäksi minuutiksi. 

Seuraavassa vaiheessa pitsan päälle lisätään mozzarellaa (2pkt Pirkan Mozzarella di bufala campana) ja lisää juustoraastetta. Sitten uuniin taas kolmeksi minuutiksi. Lopuksi lisätään kinkut päällimmäiseksi ja uuniin kahdeksi minuutiksi ja valmista on!

Valmiin pitsan päälle sopii erinomaisesti oregano, rucola ja chilioliiviöljy.

Tämä on ihan hifistelyä koko pitsan laitto, mutta on takuuvarmasti sen arvoista.
Jos ette nauti pitsasta, on jotain pahasti vialla. Tämä oli nimittäin parasta pitsaa mitä olen ikinä syönyt, eikä kuvaakaan sen vuoksi tullut. Tyhjän lautasen olisin voinut kuvata ;)

Sopii myös sunnuntain ruoaksi, joten nyt heti kokeilemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäppä kommentti!