tiistai 12. marraskuuta 2013

Lystikästä!

Vihdoinkin ihana lapsille sopiva astiasto!
Tai ainakin siis ulkonäöltään ihanan lapsellinen.
Liekö sitten toinen juttu, pysyisikö mukit ja lautaset lasten käytössä ehjänä..
Huomasin astioiden tulleen verkkokauppaan jo hetken aikaa sitten, mutta nyt vasta muistin niiden olemassa olon. Joululahjoja miettiessä sitä tulee joskus selattua astioita ihan ohimennen ;)
Muumimukit on tietenkin toinen varma valinta lapsille ja niiden suosio perustuukin varmaan siihen, että hahmo on niin tunnettu ympäri maailmaa. En usko, että näillä uusilla sarjoilla olisi mahdollisuuksia kilpailla muumien kanssa, mutta ainakin nämä ovat todella kauniit ja hauskat!
 
 
"Lysti on hauskoja retkiä luonnossa ja metsän elänten mutkatonta yhdessäoloa. Se on täynnä hassutuksia ja piilotettujen jekkujen keksimisen iloa. Lysti kunnioittaa Arabian vahvaa lastenastioiden perinnettä modernilla ja raikkaalla tavalla.

Lystin reunattoman lautasen ja kaksikorvaisen mukin muoto on vanha tuttu, Richard Lindhin 80-luvulla tekemä muoto. Ison lautasen ja kahvattoman mukin muodon takaa löytyy keramiikkataiteilija Pekka Paikkari. "Halusin tehdä lapsille kunnon ruokalautasen joka on tasavertainen aikuisten kattauksen kanssa. Muoto on jatkumo Arabian perinteestä ja tuo muistumia vanhoista klassikoista", Paikkari kuvaa. Kuvioinnin takana on helsinkiläistoimisto Pattern Bakery, jonka kädenjälkeä on nähty aikaisemmin Arabian Joulukylä-sesonkisarjasta.

Lystin värikkäissä ja leikkisissä osissa hahmot ovat valloittavia: astioissa seikkailevat karhu, kettu, pupu ja orava."

Kuvat Iittalastore.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäppä kommentti!