perjantai 22. maaliskuuta 2013

Opiskelijaksi?

Joka vuosi valmistumiseni jälkeen näihin aikoihin mieleen hiipii pieni ajatus siitä, että voisiko minusta tulla taas opiskelija?
Valmistuin 2010 keväällä käsi- ja taideteollisuusopistosta Sisustus- ja kalustealan artesaaniksi ja nyt mietityttää lähtisinkö jatkamaan opintoja johonkin. Pääkaupunkiseudun opiskelupaikat sisustussuunnittelun parissa taitaa olla aika kiven alla ja osa aloista vaatii ylioppilastutkintoa. Saas nähdä, joko tänä vuonna uskaltaudun johonkin hakemaan vai vieläkö vitkuttelen ja huomaan viisikymppisenä, että nyt vois sitten taas opiskella. :)

Tämän koulutuksen olen käynyt;

Ympäristön suunnittelun ja rakentamisen koulutusohjelma - Sisustus- ja kalustesuunnittelu

Sisustus- ja kalustealan artesaanin tutkinto antaa valmiudet sisustusalalla toimimiseen. Työskentelyssä hänen osaamisalueitaan ovat suunnittelu, valmistus, kommunikointi sekä taloudellinen ajattelu ja toiminta. Sisustusalan ammattilaiset toimivat asuntojen sisustuksen parissa, liiketilojen, kahviloiden ja pienten myymälöiden sisustukseen liittyvissä sisustustehtävissä sekä sisustusliikkeissä erilaisissa myynti- ja neuvontatehtävissä.
Sisustus- ja kalutealan ammattilainen tuntee pintakäsittelymenelmät ja sisustusmateriaalit. Hän ymmärtää eron kodin ja julkisen tilan kalusteiden välillä sekä tuntee erilaiset rakenteet, materiaalit, työstötekniikat ja käyttöohjeet. Hän osaa myös lukea piirustuksia, hallitsee sisustussuunnitelman tekemisen sekä tuntee sen toteutuksessa tarvittavat työmenetelmät. Ammatissa korostuvat yrittäjyys, aktiivisuus ja visuaalinen ajattelu. Jo opiskeluaikoina painotetaan työssäoppimista ja työelämän yhteyksiä.


Opiskelupaikan haluaisin jostain muotoilun alalta. Kalustesuunnittelua, muotoilua, sisustusarkkitehtuuria tai muuta vastaavaa. Iltaopiskelua, mieluiten työn ohessa siis. Tykkään työstäni ja haluaisin myös jatkaa sitä opiskelun ohella. Lieköhän sellaista opiskelupaikkaa olemassa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäppä kommentti!