tiistai 1. tammikuuta 2013

Vanhoja astioita.

Oon ihan astiahullu, mutta sen suurin osa jo tietääkin. Tykkään vanhoista astioista yli kaiken. Arabian vanhat astiat ovat suosikkini, niin kuin Arabian astiat muutenkin. Olen saanut aiemmin lahjaksi Arabian Rypäle-sarjaa ruskeana ja nyt kokoelmiini hiipi Kartano-sarjan munakuppeja ja tasetteja.

Rypäle-sarjaa olen itse täydentänyt ostamalla kulhon ja tarjoilulautasen, aiemmin minulta on löytynyt kahvikupit, tasetit, syvät lautaset ja muutama tarjoilulautanen. Kerran viikossa (ainakin!) googletan kannun kuvaa ja haaveilen saavani sen kokoelmaani. Rypäle-sarja on Raija Uosikkisen suunnittelema ja ollut tuotannossa 60-luvun lopulla ja 70-luvun alussa.

Kartano-sarjaa sain Joulun aikaan, joten sitä en ole vielä ehtinyt täydentämään. Kartano-sarja on ollut tuotannossa 70-luvun alkupuolella ja kuvion on suunnitellut Esteri Tomula. Yksi lempisuunnittelijoistani muuten! Netissä on aika paljon myynnissä tätä sarjaa, hinnat vain ovat aivan järkyttävät. Kannu maksaa n.80€ ja tarjoilulautaset saman verran, huhhuh. Ehkä vielä joku päivä kuitenkin raaskin ostaa noita lisää.

Lisäksi sain kaksi ihanaa sirotinta, Pomona-sarjaa Arabialta. Pomona-sarjan purnukat ovat aivan ihania, enkä edes tiennyt, että sarjaa löytyy myös sirottimina. Todella söpöt! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäppä kommentti!