perjantai 11. tammikuuta 2013

Kirjan lumoissa

Kaikki alkoi siitä, kun tilasin äidilleni joululahjaksi erään kirjan. Kirjan saavuttua kotiin vilkaisin sitä vähäsen ja päädyin tilaamaan itselleni saman kirjan. Kerroin töissä meidän huoltomiehelle tilanneeni kyseisen kirjan ja kerroin kirjasta muutamia juttuja, jolloin hän innostui ja pyysi minua tilaamaan kirjan myös hänelle. Noh, tässä vaiheessa laitoin siis kolmannen samanlaisen kirjan tilaukseen..

Meni parisen viikkoa ja huoltomies oli jättänyt minulle lapun töihin, jossa luki jotakuinkin näin; "Moi Anni! Tilaisitko mulle yhden sellaisen kirjan lisää? Kiitän mää sua. Sydän."
Huoltomies oli näyttänyt siskolleen kyseistä kirjaa ja sisko oli innostunut niin paljon, että halusi samanlaisen itselleen. Näin ollen laitoin siis neljännen kirjan tilaukseen.

Kyseinen kirja on nimeltään Retroaarteet, sen on kirjoittanut Anna-Kaisa Huusko & Juho Huttunen.

"Mistä on kunnon retro tehty? Sarpanevasta, Kukkapurosta, Aarniosta. Marimekosta, Sarviksesta, Artekista. Retro syntyy arjen kauniista esineistä ja designista! Retroilijan aarteet avaa lukijalle Suomi-designin aarreaitan. Tunnettujen muotoilijoiden tuotteet yhdistyvät arkisiin esineisiin muistoja herättävänä kokonaisuutena. Materiaalit muovista metalliin ja puusta pellavaan saavat oman esittelynsä. Esineistö kattaa niin arjen kuin juhlankin. Padat ja pannut, kankaat ja kattilat, verhot ja valaisimet, tapetit ja tuolit luovat monipuolisen kuvan menneiden vuosien esinemaailmasta. Retroilijan aarteet näyttää myös, miten retron voi yhdistää tyylikkäällä tavalla nykypäivän koteihin."Kirjassa on siis tosiaankin ihania retroaarteita, astioita, kankaita, huonekaluja, valaisimia sekä erilaisia kippoja ja kuppeja. Aarteille on myös määritelty hinnat, joten kirjaa kannattaa silmäillä aina kirppiksellä löytyjä tehdessä. Ihanat kuvat ja sujuva teksti ovat myös olennainen osa lukukokemusta. Suosittelen. 

Kaikille niille, jotka tykkää vanhoista retroaarteista!

4 kommenttia:

 1. Ihana kirja! En omista kirjaa valitettavasti itse mutta lainasin kaverilta, kirja on täynnä kaikkea kivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kirja oli ennen joulua bookplussassa tarjouksessa, joten sieltä sen tilasin sitten halvemmalla. Nyt näytti olevan taas normaalihinnalla. Tämä kannattaa ottaa mukaan kirppislöydöille ja pitää muutenkin käden ulottuvilla ;)

   Poista
 2. Oi näyttääpä kivalta kirjalta!! :) Mä rrrrakastan kaikkee retroilua ja nostalgointia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin! Tai ainakin melkein kaikkea ;)

   Poista

Jätäppä kommentti!