sunnuntai 30. joulukuuta 2012

UV tarjoilua..

Uudeksi vuodeksi ajattelin tehdä jotain helppoa ja hyvää syötävää. En kovin paljoa, koska en tiedä tuleeko meille ketään vai ollaanko me ylipäätänsä edes kotosalla. Oon jo aikaisemmin kokeillut Kinuskikissan sivuilta löytynyttä jäätelöleivosreseptiä ja ajattelin tehdä sitä nyt uudelleen. Itse käytin ihan tavallista irtopohjavuokaa kakun tekoon ja onnistui hyvin. Ohje on siis suoraan kinuskikissan sivuilta napattu, tokihan sitä voi soveltaa ja vaihtaa jäätelöä tai kastiketta tai suklaata tai ihan miten vain. Hyvää se kuitenkin on ;)

Alla on vielä linkki reseptiin, sieltä löytyy kuvat ja kaikki, joten epäonnistua ei voi!

Jäätelöleivokset

Pohja:
225 g digestive-keksejä
100 g voita tai margariinia

Täyte:
1 ½ l vaniljajäätelöä
3 dl suklaakastiketta
3 isoa (á 56 g) Daim-patukkaa
 

Vuoraa uuni- tai kakkuvuoan (neliö: 20 x 30 cm, pyöreä: 24-26 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla.
Murskaa keksit kaulimella tai tehosekottimisessa. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta pakkaseen jähmettymään noin 15 minuutiksi (suunnilleen jäätelön pehmittämisen ajaksi).

Laita vaniljajäätelö kulhoon. Anna sen sulaa hetken aikaa ja sekoittele, kunnes jäätelö on pehmeää.
Levitä jäätelö pohjan päälle. Nosta pakkaseen 30 minuutiksi, jotta pinta jähmettyy. Levitä päälle suklaakastike. Rouhi Daim-patukat veitsellä ja ripottele rouhe suklaakastikkeen pinnalle.
Anna kakun olla pakkasessa ainakin pari tuntia ennen tarjoilua. Kakun voi tehdä pakkaseen jo paljon etukäteenkin. Halutessasi voit leikata kakun leivoksiksi.

Kinuskikissan jäätelöleivokset 

Suolaisena ajattelin tehdä Texmex-salaattia. Mun ystävä Tuija tekee maailman parasta texmex-salaattia, mutta se loikoilee tällä hetkellä Thaimaassa (Terveisiä vaan rannalle!), joten en voi ohjetta kysyä. Se oli kuitenkin hyvin paljon samanlainen kuin kotikokin nettisivuilta löytämäni ohje, joten ehkä teen sillä. 

Ohje löytyy suoraan allaolevasta linkistä, ei muuta kuin sinne klikkailemaan!

Texmex-salaatti

ps. Tänään saadaan sängynpääty paikoilleen, kuvia luvassa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäppä kommentti!